6.11.2014

"We are SUPER-SUPERMAN"

Bugün blogumun ilk günü. İlk olarak benim mutluluk kaynağım "Super Junıor" hakkında genel bir bilgi vermek istiyorum. :)
[SJ'u tek parta sığdıramayacağım. Bu yüzden bu yazım SJ ile ilgili ilk partdır. :) ]

--> SJ PART-1

"SUPER JUNIOR"
Namı değer Şupomenleerr :D 

Super Junior, genellikle SJ ya da SUJU olarak da adlandırılan Güney Kore SM Entertainment Şirketi'nin 2005 yılında oluşturduğu 15 erkek üyeden meydana gelen bir gruptur. Şimdi diyeceksiniz bunlar 13 kişi değil mi nasıl 15 kişi oluyorlar ? :) Yazımızın ilerleyen kısmında ona da geleceğiz :)


Super Junıor üyeleri; Leeteuk (lider), Heechul, Yesung, Kang-in, Shindong, Sungmin, Eunhyuk, Donghae, Siwon, Ryeowook, Kyuhyun, Zhoumi, Henry, Hangeng ve Kibum'dur.






SM Ent.her yıl seçmeler yapıp yetenekli çocukları koruması altına alıyordu. 2001 yılında da şirket ilk defa yurtdışında seçme düzenledi ve orada Hangeng seçildi. Leeteuk, Heechul, Yesung, Eunhyuk, Siwon ve Kibum her sene Seul’de yapılan seçmelerle şirkete alınmışken Kangin, Shindong, Sungmin, Donghae, Ryeowook ve Kyuhyun ise SM’in sponsoru olduğu yarışmalar ve müzik festivalleri aracılığıyla şirkete katıldı.

Aslında, SJ üyelerin değişeceği bir grup olarak biliniyordu. Ama bu konsept 2006 yılının Mayıs ayında gruba 13.üye olan Kyuhyun’un eklenmesiyle değişti. Şirket grubun “Super Junior 05” değil sadece “Super Junior” olacağı, üye sayısının 13 ve kalıcı bir grup olacağını bildirdi.

SJ çıkışını “Super Junior 05” adı ile 12 üye olarak 6 Kasım 2005’te SBS’s Popular Songs müzik programında İngiliz bir grup olan Triple Eight grubunun aynı adı taşıyan şarkısının yeniden düzenlenmiş hali olan Twins(Knock Out) şarkısı ile çıkış yaptı. Single’ın kendisi 8 Kasım’da yayınlandı. Aynı sene 6 Aralık’ta grup ilk allbümü olan Super Junior 05 (Twins)’ı satışa sundu. Çıktığı ilk ayda 28,536 kopyası satılarak aylık listede 3.sırayı ele geçirdi.


 

2006 Şubat ayında Super Junior 05 2.singleları olan “Miracle” ile sahne almaya başladı. “Miracle” tanıtımları bittikten sonra şirket “Super Junior 06” grubu için üye seçmelerine başladı. Şirket Super Junior 05 üyelerinden iyi performans sergileyen kişilerin listesini bile hazırlamıştı. Ancak, eski kadrodan kimseyi çıkarmadı, tersine 2006 Mayıs ayında yeni, 13. son üyeyi de ekledi. Üyelerin değişeceği fikri unutulmuş 13 üyeli bir grup oluşturulmuş ve grup şu anda bilinen "Super Junior" adıyla yoluna devam etmektedir.




 Kyuhyun'un gruba katılmasıyla. 25 Mayıs 2006’da “U” single’ını yayınladılar. Yayınlandığı gün ilk 5 saatte indirilme sayısı 400 000’i geçti, toplamda da 1.7 milyonu geçerek sitelerin çökmesine neden oldu.
Albüm 6 Haziran’da satışa sunuldu ve 81.000 kopya sattı. 5 hafta arka arkaya 1. oldu. Sene sonuna doğru SuJu 7 ödülün yanısıra 2006 “Best New Comer” odülünü aldı.





İlk alt grubu Suju-KRY 5 Kasım 2006’da Music Bank’te Hyena dizisinin OST’si olan şarkıyla çıkışını yaptı. 





2007 yılı Şubat ayında da 2. alt grup SuJu-T(Trot) oluşturuldu. 23 Şubat 2007’de “Rokkugo” single’ları yayınlandı ve Popular Songs programında o şarkı ile sahne aldılar. 




 2 Ekim 2007 yılında şirket Çin’e yönelik olan, 3. alt grup Super Junior – M’in oluşturulmasıyla ilgili açıklama yaptı. Ancak şirket grubun oluşturulma aşamasında hayranların protestolarıyla karşı karşıya kaldı. Buna rağmen Suju-M oluşturuldu ve olağanüstü bir başarı elde etti: Hong Kong’da satılan 2 konser, farklı Çin programlarına sürekli davetler. Onun dışında Suju-M Çin’de en çok aranan reklam modeli oldu. 





Grup başlangıçta Han Geng(Hankyung) , Donghae , Siwon , Ryeowook , Kyuhyun, Zhou Mi ve Henry'den oluşuyordu.

Şu an tam yeri gelmişken Hangeng'in gruptan ayrılması hakkında kısa bir bilgi verelim; Aralık 2009 yılında, Hangeng şirketin kendisi üzerinde normal ve adaletli olmayan çalışma koşulları ( hayranlar ”köle sözleşmesi” olarak adlandırırlar) uyguladığını iddia ederek; SM’e karşı dava açtı ve olay Hangeng’in gruptan ayrılarak Çin’de kariyerine devam etmesiyle sonuç bulmuştu. Hangeng'in gruptan ayrılmasıyla SJ-M'e EunHyuk ve Sungmin dahil edildi.



Grup üyelerinden Kibum ise grupta bulunmamakta olup oyunculuk kariyeriyle ilgilenmektedir.
Kibum gruptan ayrılmadan önce üyelere yazdığı mektupları buradan okuyabilirsiniz :) Kibum'un Mektubu

 KİBUM



 Son alt grup olarak Kore’de kalan üyeler ile Super Junior – Happy olan 4.alt grubu oluşturuldu. Bu grubun oluşturulma nedeni Kore’deki hayranların dikkatini çekmek içindi. Happy kadrosuna Heechul dışında Trot’taki bütün üyeler alındı, Heechul’un yerini de Yesung doldurdu. Onların ilk mini albümü “Cooking? Cooking!” 5 Haziran 2008’de satışa sunuldu, tanıtımı da Eylül’de sona erdi. 



Devamı Part 2'de gelecek :):) 



Bu yazımda kullandığım kaynaklar;





 

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder